Självbetjäningsportal Röda Korsets Högskola

DigiExam - avinstallera för att installera om appen

I vissa fall kan det vara att installationen av DigiExam gick fel. Det är bäst att du vavinstallera appen för att kunna installera om den igen.


Innehåll

Step-by-step guide

Det kan vara bra att vi radera installationen av DigiExam på datorn och sen inställer om den igen från början. Detta kan du försöka göra själv om du vill inte göra detta tillsammans med mig eller en av våra tekniker. För att radera ett program på datorn kan du följa instruktioner nedan:


WINDOWS

 1. gå in till systeminställningar genom att skriva in ‘ta bort’ i sökfältet i windows


 2. sök efter ‘DigiExam’ i installerad appar


 3. välj den och klicka på avinstallera

 4. installera om appen genom att klicka på Downloads – For students - och välj din version av windows (windows 10).


MACBOOK
Så här raderar du program på din Mac

När du tar bort ett program tas det bort från Mac-datorns hårddisk. Det innebär att du kan använda lagringsutrymmet till andra saker. Du kan radera program från Launchpad eller Finder.

Radera ett program med Launchpad

Med Launchpad får du ett smidigt sätt att radera program som har hämtats från App Store. 

 1. Öppna Launchpad genom att klicka på det i Dock eller öppna det från mappen Program. Du kan också nypa ihop med tummen och tre fingrar på styrplattan.

 2. Om du inte ser programmet i Launchpad skriver du programmets namn i sökfältet högst upp på skärmen. Du kan även svepa åt höger eller vänster med två fingrar på styrplattan för att visa nästa eller föregående sida.

 3. Tryck på och håll ned alternativknappen (⌥) eller tryck på och håll ned valfritt program tills programmet vibrerar.

 4. Klicka på   bredvid programmet som du vill radera. Bekräfta sedan genom att klicka på Radera. Programmet raderas omedelbart. Program som inte har någon  har antingen inte hämtats från App Store eller så krävs de av din Mac. Om du vill radera ett program som inte kommer från App Store använder du Finder istället.

Radera ett program med Finder

 1. Leta reda på programmet i Finder. De flesta programmen finns i mappen Program. Du öppnar den genom att klicka på Program i sidofältet i valfritt Finder-fönster. Du kan även leta rätt på programmet med hjälp av Spotlight. Tryck sedan på och håll ned kommandotangenten (⌘) samtidigt som du dubbelklickar på programmet i Spotlight.

 2. Dra programmet till papperskorgen eller markera programmet och välj Arkiv > Flytta till papperskorgen.

 3. Om du blir ombedd att ange ett användarnamn och lösenord ska du ange namn och lösenord för ett administratörskonto på Mac-datorn. Detta är antagligen det namn och lösenord du använder för att logga in på din Mac.

 4. Radera programmet genom att välja Finder > Töm papperskorgen.