Använda kalendariet


Introduktion

Högskolans kalendarium är en delad kalender i Outlook. Detta för att göra integrationen med andra system så enkel som möjligt och för att ge medarbetaren en smidigare väg in att lägga in möten samt hålla sig uppdaterad med vad som händer på högskolan.

Skapa en händelse i kalendariet 

För att skapa en händelse i kalendariet så gör du en mötesförfrågan i Outlook. 

 1. På fliken Start, i gruppen Nytt gör du något av följande:

  • I Inkorgen väljer du Nya objekt > Nytt möte.

   Välj Nya objekt och sedan Möte i gruppen Ny på fliken Start om du vill schemalägga ett möte.

  • Klicka på Nytt möte i Kalender.

   Kommandot Nytt möte i menyfliksområdet


 2. I rutan Till kan du lägga till deltagare. Här bjuder du in kalendarium@rkh.se (alternativt väljer Kalendarium under Plats/Rum i punkt 4)

  Obs!: Du kan även lägga till – eller ta bort – deltagare när du använder Schemaläggningsassistenten i gruppen Visa på fliken Möte.


 3. Du kan berätta för mottagarna vad mötet handlar om i rutan Ämne .

 4. I rutan Plats kan du informera mottagarna var mötet ska hållas.

  Tips: Klicka på Rum för att se tillgängligheten och boka rum.


 5. Välj något av följande:

  • Du kan ange en viss start- och sluttid i listorna Starttid och Sluttid. Klicka på mötets start- och sluttid.

  • För en heldagshändelse markerar du kryssrutan Hela dagen, så visas händelsen som en 24-timmarshändelse, från midnatt till midnatt.


 6. I mötesförfrågningens meddelanderuta kan du ange information som du vill dela med mottagarna.

  Tips: Du kan också bifoga ett Teams-möte om händelsen är tänkt att ske delvis online, eller om du vill att deltagare ska kunna koppla upp sig från annan plats. 


 7. Klicka på Skicka för att skicka din händelse till Kalendariet, du får en bekräftelse på att din mötesförfrågan är accepterad vilket betyder att händelsen finns i Kalendariet.


Se händelser i kalendariet

Från Teams

Klicka på Intranät - Allmänt och Kalendarium 2018.

En online-version av kalendariet visas i fliken. Här kan du navigera runt och det fungerar ungefär som kalendern i Outlook. Välj till höger om du vill se dag, vecka, månad och till vänster navigerar du igenom månader eller veckor. 


Från Outlook

Klicka på Kalendern nere till vänster. Högerklicka på Mina kalendrar - Lägg till kalender - Från Rumslistan... och välj Kalendarium. 

Tips! 

Allt i samma bokning! 

Har du ett möte som ska synas i kalendariet som inkluderar flera personer? Passa på att boka allt i samma bokning, så lägg till deltagare och rum och eventuella möteslänkar i samma inbjudan. Då får deltagarna uppdateringar om det är så att mötet byter lokal, tid eller kanske avbokas. 

Skriva ut kalendariet till PDF

Om du vill skriva ut kalendariet till en PDF-fil så går det. Från Teams klickar du dig fram till den vyn som du vill skriva ut, klicka på Skriv ut:

I vyn som kommer upp kan du göra lite olika inställningar men en bra vy kan vara att bocka för "Skriv ut detaljerad agenda och kalender" för att få nedan:

Klicka på "Skriv ut" och välj "Microsoft Print to PDF" och klicka på "Skriv ut"

Ange ett filnamn och katalog som du vill spara utskriften i och klicka på OK.